Se redeschid terasele, dar NU vei merge în Piața Unirii sau Piața Muzeului să te pui la masă de capul tău


Terasele s-ar putea deschide de la 1 iunie, dar regulile vor fi stricte

Proprietarii de localuri se întreabă dacă va fi rentabil să deschidă, dacă vor trebui să funcționeze la jumătate din capacitate.

Se poate să rămânem doar cu 15-20 de locuri pe care le putem folosi, ceea ce înseamnă o mare scădere. E o întrebare dacă merită să deschidem, dar dacă ai un restaurant închis când toată lumea deschide, pierzi reputația”, se întreabă un proprietar.

Purtarea echipamentului de protecție de către personal, dezinfecția periodică și limitarea interacțiunilor între clienți și ospătari sunt alte măsuri care vor fi respectate de la 1 iunie, potrivit unui document obținut de Digi24 și aflat încă în dezbatere la ANSVSA.

Dragoș Petrescu, președinte al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor, a declarat că oamenii vor merge numai cu rezervare.

Va fi un timp scurt de pregătire, dar suntem bucuroși că reușim să deschidem, să arătăm că se poate.

Transmitem mesaj clienților că în terasele noastre e sigur să vii și să servești masa.

Cea mai importantă regulă e cea legată de distanța între două persoane, e important să poți transmite mesajul de siguranță, va fi de 1,5 metri pentru aceste prime două săptămâni.

După ce ele vor trece vom putea relaxa în funcție de răspunsul epidemiologic. Distanța nu se aplică familiilor.

Mesele se vor dezinfecta după fiecare client. Va fi necesară rezervarea prealabilă. Dacă vii fără rezervare e important să ai și loc disponibil.

Din păcate, probabil vor fi destul de multe locuri disponibile, clienții au încă teamă să vină.

Rezervarea va fi utilă, în măsura disponibilității spațiilor, vor fi mai puțin de 50% locuri disponibile pe terase.

Poți veni și fără rezervare, dar va trebui să lași datele persoanele ca să fie înregistrate pe lângă bon la momentul în care faci plata", a explicat Dragoș Petrescu.

Comentarii Facebook