Sambata 24 Februarie

Se pregăteşte o nouă taxă pentru şoferi. „Ţine cont cât mai bine de principiul poluatorul plăteşte”


Angajamentul luat de guvern la Bruxelles le-ar putea aduce şoferilor o nouă taxă. Astfel, conducătorii auto ar putea plăti mai mulţi bani. 

Este vorba despre un angajament luat de guvern la Bruxelles, prin care s-a Executivul de la noi a spus că în ţară vom avea transport fără emisii de carbon, adică va fi introdus principiul taxării verzi, un nou sistem de taxare pentru drumuri şi promovarea transportului cu emisii zero. 

Se pregăteşte o nouă taxă de poluare

Clar ne aşteptăm la o nouă formă de taxare a automobilului, în special a celui poluant. Însă de când a fost eliminat timbrul de mediu, au fost discuţii permanente pentru a găsi o variantă de taxare în continuare.

Au trecut nişte ani de atunci şi e clar că toate guvernele au lucrat pentru a implementa o nouă taxă de poluare care să ţină cont cât mai bine de principiul poluatorul plăteşte.

Până acum nu avem o variantă, ci numai un angajament, dar asta nu înseamnă că nu ne putem aştepta ca o nouă taxă să intre în vigoare, mai ales că o astfel de taxă se găseşte în mai multe ţări din UE.

Taxa auto, cel mai probabil din 2022

Deci clar ne aşteptăm la o formă de taxare", a spus Adrian Mitrea, specialist în piaţa auto, luni, la Antena 3.

Cel mai probabil, noua taxă ar putea fi introdusă din 2022.


Comentarii Facebook