Clujul nu are penthouse-uri de peste 1 milion de euro. Bucureștiul stă prost la cele de peste 3 milioane


Piața penthouse -urilor de lux și fițe este modestă în România. Clujul nu are niciun mega apartament care să coste peste un milion de euro, iar Bucureştiul are prea puţine penthouse-uri de peste 3 milioane, se arată într-o analiză ZF.

România are mulți îmbogățiți din vânzarea unor fabrici, moșteniri sau chiar criptomonede (vezi cazul Adeplast, unde copiii au împărţit peste 150 de milioane de euro).

Bursele i-au ajutat pe alții, cu sunt clujenii de la TeraPlast, unde Dorel Goia și-a dublat în 2020 averea, de la 400 de milioane de lei la aproape 820 de milioane de lei, adică 167 de milioane de euro.

Piaţa rezidenţială din Bucureşti are nevoie de mai multe penthouse-uri de top cu preţuri care să depăşească 3-4 milioane de euro şi chiar să ajungă peste 10 milioane de euro. 

În Cluj, unde preţul pe metrul pătrat este mai mare decât în Bucureşti pentru proprietăţile comune, nu prea există penthouse-uri de peste 1 milion de euro, cu toate că sunt bani mulți. 

Nu va trece mult şi în România se va tranzacţiona sau se vor construi penthouse-uri care vor depăşi 10 milioane de euro. Conform unor date neoficiale, românii au peste 5-6 miliarde de dolari, valoare la zi, în criptomonede. Când vor reuşi să-şi aducă în ţară banii, piaţa proprietăţilor de lux şi piaţa penthouse-urilor se va trezi în faţa unei cereri pe care nu poate să o satisfacă. În lume sunt foarte mulţi bani pentru că băncile centrale au printat non-stop bani, iar aceştia trebuie să-şi găsească un loc.

Comentarii Facebook