Se finalizează încă un ciot din Autostrada Transilvaniei. Este vorba de partea spre Mureș - FOTO


Constructorii sunt pe cale să finalizeze încă un ciot din Autostrada Transilvaniei, dar unul care va salva traficul în Târgu Mureș.

Ne apropiem de inaugurarea a încă unui mic segment din A3: 4,5 km parte din Autostrada Transilvania și 4,5 km de drum de legătură cu două benzi pe sens între nodul Ungheni (aeroport) și Târgu Mureș (zona Metro/ Azomureș).

Într-adevăr, doar un ciot, dar unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic din sudul municipiului Târgu Mureș. 

Antreprenorul general, STRABAG, mai are de lucru la unele structuri, apoi urmează așternerea stratului de asfalt de uzură, parapete, marcaje, semnalizare.

Lotul are toate șansele să fie inaugurat până la finalul lunii noiembrie, înainte de termenul contractual (situație rarisimă în infrastructura românească).

Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România să facă toate demersurile necesare pentru a scoate la licitație în cel mai scurt timp continuarea A3 și primii câțiva kilometri din A8 Târgu Mureș-Ditrău până la nodul Acățari, astfel încât să avem asigurată conexiunea cu DN13 spre Sighișoara-Brașov”, relatează cei de la Asociația Proinfrastructură.

Comentarii Facebook