Pâinea se scumpeşte din nou, după ce calitatea grâului a fost afectată de ploi. Cîțu: Explozia prețurilor este un „fake news”Pâinea se scumpeşte din nou, din cauza recoltei slabe de grâu şi a creşterilor de preţ pentru electricitate, gaze naturale şi carburanţi. 

Astfel, preţul franzelei de 300 de grame ar putea ajunge la 1,5 lei până la sfârşitul anului, spun reprezentanţii Rompan.

Franzela de 300 gr se va scumpi până la sfârşitul anului

Scumpirea energiei electrice, a gazelor naturale şi a carburanţilor din ultima perioadă, precum şi recolta de grâu slabă calitativ de anul acesta, fac ca preţul franzelei de 300 de grame să ajungă la 1,5 lei până în decembrie.

În prezent, preţul unei astfel de franzele este de 1,2 -1,3 lei, potrivit reprezentanţilor Rompan.

Calitatea grâului, afectată de ploi

Deşi anul acesta producţiile de grâu sunt mai mari, calitatea grâului a fost afectată de ploi. Situaţia este similară şi alte ţări, unde din cauza ploilor abundente, o parte din grâul european a ajuns să fie folosit ca nutreţ. 

Doar jumătate din recolta de grâu din 2021 este suficient de bună pentru a putea fi folosită la panificaţie, comparativ cu majoritatea recoltei într-un an normal.

Cîțu: Majorarea prețurilor este un fake news 

Aceste informații oferite de Rompan contrazic declarațiile prim-ministrului, Florin Cîțu, care susținea, cu puțin timp în urmă, că aceste majorări de prețuri sunt doar un „fake news”.

Benzina s-a scumpit în ultimul an cu 35%, ceea ce arată că premierul Florin Cîțu nu prea e ancorat în economia românească. Acesta a spus că majorarea prețurilor este un „fake news”.

Eurostat confirmă - în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! P.S. Așa mai omorâm un fake news despre «explozia» prețurilor”, a spus Florin Cîțu. Scumpirea carburanților este una dintre cauzele majorării prețurilor la toate produsele, de care premierul, se pare, nu a aflat, încă.

De la 4,23 lei (în 19.05.2020) la 5,71 lei - azi. Deci într-un an și puțin 1.48 lei a crescut, adică vreo 35% a crescut prețul la benzină. Bineeeeee! Hai ca se poate mai băieți. Mai aveți puțin și distrugeți tot…”, transmite un șofer, care a monitorizat prețurile.

Recent, premierul Florin Cîțu spunea că datele Eurostat privind nivelul prețurilor pentru bunurile de consum și servicii în UE arată că în România sunt cele mai ieftine alimente. Explozia prețurilor este „fake news”.

Comentarii Facebook