Se apropie lansarea SUPER blocului ”Wings”! Are grădină urbană cu flori și legume, pivnițe urbane și stație de compost - FOTO


Se fac ultimele pregătiri pentru lansarea ”Wings” - proiect rezidențial devenit emblematic pentru Cluj-Napoca datorită designului unic și tehnologiilor moderne de proiectare și execuție. 

Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green (FOTO).

1.jpg

Dacă întoarcem clepsidra în anul 2016, când s-a conturat proiectul, povestea Wings începe ca orice poveste frumoasă de la o idee vizionară, aceea de a edifica o clădire cum nu s-a mai văzut! Sursa de inspirație a fost ideea magica a zborului, rezultatul fiind un proiect care beneficiază de o arhitectură biomimetică, unică și îndrazneață. Aripile șimbolizează libertatea și transcendența, iar noblețea conceptului a impus alegerea celor mai progresiste tehnologii de construcție - green homes, sustenabil și smart -  de la faza de proiectare și execuție până la faza de utilizare în vederea minimizării impactului asupra mediului. 

2.jpg

Pe lângă vederea panoramică spre oraș și pădurea Făget, cele 228 de apartamente care compun ansamblul Wings se află într-o relație puternică cu exteriorul rezidenții beneficiind de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod,  arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.

9.jpg

Existența unei grădini care deservește ansamblul Wings este esențială pentru dezvoltarea unei comunități veritabile. Rezidenții își vor putea petrece timpul liber în spații de socializare exterioare: în zona de relaxare din grădina comună,  în amfiteatru, la locul de joacă pentru copii sau la iazul cu pești.

Din dorința de a avea un proiect în armonie cu natura și cu impact redus asupra mediului, am optat pentru materiale și finisaje cu elemente naturale, eficiență energetică superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat led inteligent, monitorizarea continuă și evaluarea performanțelor de sustenabilitate a locuințelor și infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă.

Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ca și premieră absolută, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

7.jpg

Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari.

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea autorităților locale, finanțatorilor, colaboratorilor externi și interni cărora le mulțumesc”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.

3.jpg

 Visurile noastre nu se opresc aici! Studium Green a creat un “laborator de idei” în care încurajează creativitatea, curajul și viziunea. Orașele se schimbă și ne dorim să nu fim simpli părtași la schimbare, ci să fim cei care o provoacă și care ridică standardele în domeniul construcțiilor sustenabile. Trecerea la verde nu va fi o revoluție, va fi o evoluție! Acest concept a stat la baza tuturor proiectelor noastre și va fi piatra de temelie și pentru proiectele viitoare!

Pentru mai multe informații și detalii vizitați www.studiumgreen.ro sau  FB @studiumgreenimobiliare.


Comentarii Facebook