De vineri scad tarifele pentru convorbiri in roaming

Vodafone si Cosmote vor reduce din luna iunie tarifele pentru convorbiri efectuate si primite in roaming in Uniunea Europeana si alte cateva tari europene.

 

Micsorarea cu 10-20% a preturilor survine ca urmare a unei directive a Uniunii Europene privind reducerea cel tarziu de la 1 iulie a tarifelor la convorbiri in roaming intre statele UE.

 

Vodafone va reduce tarifele incepand cu 11 iunie. "Atât abonaţii Vodafone, cât şi utilizatorii Cartelei Vodafone vor fi tarifaţi în roaming, prin serviciul Vodafone World, cu 0,39 euro/minut (n.r. fara TVA) pentru un apel efectuat către orice destinaţie din statele membre ale Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, faţă de 0,43 euro/minut în prezent, şi cu 0,15 euro/minut pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene şi al celorlalte patru state, faţă de 0,19 euro/minut, tariful existent", se arată într-un comunicat al companiei Vodafone.

 

Aceleasi tarife vor fi practicate si de Cosmote (conform EVZ), iar Orange inca nu a anuntat cum va reactiona la cerintele directivei UE.

 

 

 

Comentarii Facebook