Miercuri 24 Aprilie

Muncitorii de la Fabrica de Mobila Gherla sunt neplatiti de 6 luni


Cei 70 de muncitori de la Fabrica de Mobila Gherla nu si-au mai primit salariile de sase luni. Unitatea lucreaza cu detinuti, dar are si angajagti proprii care sunt platiti de catre Regia Autonoma Multiproduct (RAM).

RAM este insa intr-o situatie financiara critica de cativa ani, dupa cum au aratat reprezentantii sindicatului din cadrul Fabricii de Mobila Gherla, intr-un memoriu trimis deputatului clujean Horia Uioreanu.

"Fabrica produce mobila, dar angajatii civili de la Gherla, care sunt circa 70, nu si-au mai incasat salariile din luna noiembrie 2009pentru ca Regia Autonoma Multuproduct nu are bani. Sindicalistii mi-au cerut sa intervin la AVAS pentru ca ei sa fie trecuti din subordinea RAM la Autoritatea Nationala a Penitenciarelor", a declarat deputatul Horia Uioreanu.

Astfel, sumele incasate din mobila vanduta ar putea fi folosite pentru plata salariilor. Sindicalistii au mai aratat in memoriul lor ca pana la trecerea Regiei Autonome Multiproduct din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor la AVAS si nu au fost probleme financiare.

Comentarii Facebook