Salariul mediu net a CRESCUT cu 22 lei

 

Salariul net a crescut în iunie,cu 1,4%, sau 22 de lei, la 1.552 lei, faţă de luna mai, cele mai mari valori fiind înregistrate în continuare în intermedieri financiare (4.114 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (845) lei, potrivit datelor INS, citate de Mediafax.

 

"În luna iunie 2012, în majoritatea activităţilor din sectorul economic nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare faţă de luna mai 2012 ca urmare a acordării de prime ocazionale, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) ori realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte)", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

 

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în fabricarea produselor din tutun şi telecomunicaţii - 24,6%, respectiv 23,3%.

 

Majorări între 7,5% şi 12% au fost raportate în fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea băuturilor, iar între 4% şi 6,5% în intermedieri financiare (cu excepţia activităţilor de asigurări şi ale fondurilor de pensii), fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente n.c.a, tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, activităţi de editare, extracţia minereurilor metalifere, alte activităţi extractive, alte activităţi de servicii.

 

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 5,4%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 103,3%.

Comentarii Facebook