Cât a scăzut prețul apartamentelor în Cluj

 

O analiză a pieței imobiliare arată că prețul apartamentelor a scăzut în județul Cluj.

 

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca continuă să scadă, aşa cum s-a întâmplat şi în primul semestru din acest an. De această dată, vorbim de o scădere de 0,8% în ultimele 30 de zile. Astfel, preţul mediu al apartamentelor din Cluj este de 899 euro/mp util, coborând pentru prima dată sub pragul de 900 de euro/mp. Valoarea actuală este cu 4,7% sub cea înregistrată în urmă cu 12 luni, stabilindu-se astfel un nou record minim de la începutul crizei până în prezent, scrie imobiliare.ro.

 

Tendinţa de scădere a fost mai accentuată pe segmentul nou, apartamentele din această categorie ieftinindu-se cu peste 2% în ultimele treizeci de zile şi se apropie de valoarea medie de 800 euro/mp util (821 euro/mp util în iulie). Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele noi din Cluj-Napoca sunt mai ieftine cu peste 10% şi au cel mai accentuat ritm de scădere dintre toate oraşele analizate. Totodată, Clujul rămâne oraşul cu cele mai scumpe apartamente vechi din afara Capitalei.

 

Preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 972 euro/mp util, în luna iulie, în creştere cu 1% faţă de luna precedentă. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi din Cluj sunt cu doar 0,2% mai ieftine.

Comentarii Facebook