Marti 26 Septembrie

S-a ales noua conducere a Băncii Transilvania. Horia Ciorcilă rămâne președinte


Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Banca Transilvania a ales un nou Consiliu de Administrație pentru următorii patru ani.

Horia Ciorcilă, fondator și Președinte al Consiliului de Administrație din 2002, a primit al șaselea mandat consecutiv. 

Patru membri CA au obținut un nou mandat din partea acționarilor: Thomas Grasse, Ivo Gueorguiev, Mirela Bordea și Vasile Pușcaș. Consiliul de Administrație are, de asemenea, doi membri noi, Lucyna Stanczak-Wuczynska și Florin Predescu Vasvari.

Sub coordonarea Consiliului de Administrație care își încheie mandatul în aprilie a.c., Banca Transilvania a marcat o serie de rezultate remarcabile:

A devenit cea mai mare bancă din România;

Cota de piață a crescut de la 16,4% la 19,6%;

Numărul de clienți a ajuns de la 2,8 milioane la 3,6 milioane;

Capitalizarea bursieră a ajuns la 16,3 miliarde lei (3,3 miliarde euro, la 31.12.2021) de la 9,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro, la 31.12.2018);

A achiziționat alte două bănci, Bancpost și Idea::Bank, precum și companii din alte domenii (leasing, credite de consum, asigurări și pensii private): ERB Leasing, ERB Retail Services, Idea::Leasing, Idea::Broker de Asigurare și Certinvest Pensii. De asemenea, BT și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziție a companiei Țiriac Leasing (ianuarie a.c.), iar finalizarea tranzacției este în prezent supusă aprobării autorității competente.

BT a încheiat anul 2021 cu cifre peste media pieței în ceea ce privește creditarea și volumele operaționale. Creșterea volumului de operațiuni și reducerea costului riscului au contribuit la înregistrarea unui profit net de aproape 1,8 miliarde lei, +48,9% față de 2020. Activele băncii au ajuns la 125 miliarde lei, +21% față de 2020, creștere generată de ascensiunea creditării. Banca Transilvania și-a propus pentru acest an un profit net de 2,1 miliarde lei, cu 18% peste nivelul câştigului de anul trecut.

Banca Transilvania distribuie dividende consistente din profitul pe anul 2021. Banca este extrem de solidă

Comentarii Facebook