Rușii care au fugit din țară nu mai au acces la banii de pe cardurile Visa și Mastercard


Visa și MasterCard au blocat și cardurile rușilor care au fugit din țară în semn de protest față de războiului din Ucraina.

Procesatorii americani de plăți au spus că cardurile bancare emise în Rusia nu vor mai funcționa în străinătate, dar pe plan intern acestea funcționează pentru că o bancă locală se ocupă de aceste tranzacții.

Numeroșii jurnalişti, activiști și alţii care au fugit din Rusia în ultimele zile, pentru că se temeau de recrutare sau urmărire penală, vor pierde accesul la conturile bancare din Rusia. Rușii bogați au fost mai puțin afectați, deoarece aveau, cel mai probabil, conturi bancare în străinătate.

Acest lucru nu-l va răni deloc pe Putin”, a spus Farida Rustamova, o jurnalistă rusă care a lucrat pentru instituții media, care acum sunt blocate în Rusia, Meduza și TV Rain. ”Visează că îl lăsăm în pace – iar acum vom fi în străinătate fără bani”.

Farida Rustamova a spus că era în vacanță când a început războiul și a decis să nu se mai întoarcă. Duminică, a spus ea, ea și partenerul ei au fost „în panică” la aflarea veștii deciziilor luate de către MasterCard și Visa și au fugit de la A.T.M. la A.T.M. să scoată cât mai mulți numerar din conturile lor bancare - deja devalorizate de scăderea rublei - cât puteau, în timp ce cardurile lor încă funcționau.

Directorul executiv al Visa, Al Kelly, a declarat sâmbătă că decizia a fost una cauzată de invazia Rusiei, chiar dacă a regretat ”impactul pe care îl va avea acest lucru asupra valorilor noștri colegi și asupra clienților, partenerilor, comercianților și deținătorii de carduri pe care îi servim în Rusia”. MasterCard a declarat că a luat decizia după ce a luat în considerare „ceea ce ar fi cel mai important pentru a sprijini disponibilitatea continuă a serviciilor, dacă este posibil, pentru persoanele afectate din regiune”.

Inna, un copywriter din Moscova care, la fel ca Daria, a cerut ca numele ei să fie ascuns din motive de securitate, era în vacanță când a început războiul. Ea și soțul ei au decis să rămână în Turcia, în timp ce zvonurile s-au răspândit că Kremlinul ar putea închide granițele bărbaților de vârstă militară înainte de un posibil proiect. Ei au adunat bani cash de la A.T.M.-uri, dar de duminică cardurile lor nu mai funcționau, conform New York Time.

Comentarii Facebook