Miercuri 27 Septembrie

Roșiile și castraveții românești de primăvară, mai scumpe decât un kilogram de carne. Sunt cu 30% mai scumpe față de anul trecut!


Un kilogram de roșii din recolta de primăvară a ajuns pe piețele din țară să coste mai mult decât un kilogram de carne. Românii ajung să cumpere roșii românești doar de o poftă.

Prețurile ajung și la 40 de lei. Prețul primelor roșii românești începe de la 35 de lei și ajunge la 40 de lei kilogramul. De asemenea, un kilogram de castraveți costă în jur de 15 lei. Față de legumele din import, prețul legumelor românești este dublu.

De exemplu, prețul roșiilor care vin din Bulgaria este de 15 lei. 

Cu toate acestea, comercianții spun că sunt clienți, pentru că cine dorește să simtă gustul autohton al legumelor trebuie să o facă la prețurile acestea. Pentru a-și putea permite legume românești, românii trebuie să taie de pe lista de cumpărături alte produse sau reduc cantitatea dorită. 

Agricultorii spun despre scumpirile legumelor din piață că sunt rezultatul majorărilor de preț pe care le-au resimțit la factura pentru încălzirea solariilor sau la combustibilul pentru utilaje. Roșiile românești care au apărut pe tarabele din piață sunt cu 30% mai scumpe față de anul trecut, scrie Antena 3 CNN. 

Comentarii Facebook