Care este prețul kilogramului de căpșuni românești? Este mai mare decât cel pentru carne!


Au apărut căpșunile românești pe piață, dar prețul acestora este, însă, destul de piperat. În timp ce pentru majoritatea alimentelor au mai scăzut prețurile în această perioadă, iată că prețul unui kg de căpșuni este mai ridicat decât cel pentru carne.

Un kilogram de căpșuni românești este mult mai mare decât cel al căpșunilor de import, dar și decât prețul unui kilogram de carne de porc. Producătorii susțin că fructele sunt delicioase, dar și dulci, astfel că se vând la un preț mai mare.

Cât costă 1 kilogram de căpșuni românești

Un kilogramg de căpșuni românești a ajuns să coste în acest moment 35 de lei, și chiar dacă prețurile sunt mult mai ridicate decât cele de import, clienții nu se feresec să le cumpere. În prezent, un kilogram de ceafă de porc a ajuns să coste în acest moment aproximativ 33 de lei, în funcție de vânzător.

Cum pot fi păstrate proaspete căpșunile?

Căpșunile trebuie spălate doar înainte de a le consuma deoarece acestea sunt ca un burete, iar atunci când sunt umezite se vor strica mult mai repede. Prospețimea lor se poate păstra mai mult timp dacă nu se îndepărtează codița.

Dacă una dintre căpșuni s-a stricat este în recomandat să fie aruncată, deoarece mucegaiul se poate răspândi și pe celelalte destul de rapid. În momentul cumpărării, unei caserole de căpșuni, se recomandă să se analizeze toate fructele din interior, iar dacă se observă chiar și una singură care este stricată, este recomandat să nu se cumpere caserola.

Comentarii Facebook