Românii, nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru călătorii. Se scumpesc biletele de avion


După o pauză de doi ani, în care am avut parte de restricții de circulație din cauza pandemiei COVID, aeroporturile din toată țara sunt pline. În pofida prețurilor „piperate”, românii nu ezită să scoată banii din buzunar ca să ajungă în destinațiile favorite de vacanță.

Creşterea preţurilor petrolului din ultima perioadă s-a văzut rapid în prețul produselor de consum, dar se va regăsi și în cel al biletelor de avion.

Companiile aeriene vor transmite pasagerilor creşterea preţurilor petrolului, prin tarife mai mari, relativ rapid, dar majorarea costurilor energiei va înrăutăţi perspectivele generale ale industriei în 2022”, a declarat încă de la începutul lunii aprilie, şeful Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), Willie Walsh, citat de Reuters.

Sfârşitul pandemiei şi depăşirea şocului generat de războiul din Ucraina duc acum la o explozie a numărului de rezervări ale biletelor de avion. Marile aeroporturi din ţară s-au aglomerat începând cu a doua jumătate a lunii martie. De atunci fluxul de călători creşte constant. Doar operatorul de stat Tarom a înregistrat o creştere de 142% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în ceea ce priveşte numărul pasagerilor, scrie observatornews.ro. 

Companiile aeriene se confruntă cu o creştere a preţurilor petrolului, care s-a accelerat după invadarea Ucrainei de către Rusia. Creşterea preţurilor petrolului a înrăutăţit o perspectivă deja estimată pentru a include o pierdere la nivel de industrie în 2022, deşi unele companii aeriene vor obţine profit pe măsură ce lumea va înregistra o redresare inegală”, a mai spus Walsh.

În trecut, regula generală era că durează şase luni ca creşterea preţurilor petrolului să fie luate în calculul tarifelor aeriene. Dar această includere se întâmplă mai repede din cauza volatilităţii dramatice a pieţei, precum şi a nivelurilor mai scăzute decât de obicei ale rezervărilor în avans.

Comentarii Facebook