Anunțurile de job care afișează și salariul atrag cu 37% mai mulți candidați decât cele care îl țin secret


Transparența ofertei salariale în anunțurile de angajare a ajuns să fie un criteriu tot mai important în alegerea unui job, mai ales sub impactul inflației în creștere și a numărului foarte mare a candidaților, potrivit unei aplicații de recrutare din România. 

Conform datelor, anunțurile car emenționează și oferta salarială în textul articolului, sunt de până la 37% mai atractive pentru candidați decât cele care nu afișează acest aspect. Mai exact, datele arată că peste un sfert din totalul aplicărilor s-au îndreptat către acele anunțuri care menționează salariul, astfel că, în prezent, unu din cinci angajatori au decis să afișeze și oferta salarială în textul anunțului. 

Salariul este un factor de decizie în aplicarea la un job

Faptul că tot mai multe anunțuri afișează salariul este un semn clar că angajatorii au început să răspundă nevoilor candidaților, mai ales în acest an când atragerea de talente potrivite s-a dovedit a fi o provocare. Așa cum am observat și din răspunsurile angajaților la sondajele noastre, salariul este un factor de decizie în aplicarea la un job sau în schimbarea lui, întrucât peste 60% dintre respondenți declară că și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare”, a explicat marketing managerul unei aplicații de recrutare.

În plus, afișarea salariului în anunțul de angajare le oferă un avantaj recrutorilor, deoarece atrag mai mulți candidați și selecția celor care aplică se face mai eficient”, a mai spus acesta.

În luna aprilie, 2022, cei mai mulți dintre candidați s-au orientat către Vânzări, cu peste 70.000 de aplicări, Management, cu aproximativ 53.000 de aplicări, Financiar/Contabilitate, cu alte aproape 40.000 de aplicări, Administrativ/Secretariat cu 27.000 de aplicări și IT/Telecom, cu peste 26.000 de aplicări.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte active de joburi din luna aprilie a fost susținut de  Vânzări, IT/Telecom, Management, Financiar/Contabilitate și Inginerie, notează economedia.ro


Comentarii Facebook