Românii au luat cu asalt platforma de autorecenzare, de frica amenzilor care pot veni după 15 mai


Platforma online dedicată autorecenzării nu a mai făcut față luni, volumului mare de solicitări. Recensământul 2022 se apropie de finalul etapei de autorecenzare, pe care fiecare român o putea face online sau la centre special deschise în acest sens. Recensământul online poate fi realizat până la 15 mai, data limită de completare a formularelor, astfel că românii au luat cu asalt platforma recensamantromania.ro, speriaţi şi de situaţii în care se poate ajunge chiar la amendă, după 15 mai.

Site-ul recensamantromania.ro funcţionează, însă a avut parte de un blocaj, luni. A început ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, astfel că aceştia au dat năvală pe site-ul recensamantromania.ro. Platforma de autorecenzare a suferit o sincopă din cauza numărului foarte mare de accesări. Autorităţile au transmis că în ultima săptămână numărul persoanelor care au accesat această platformă a crescut foarte mult şi de aceea a apărut respectiva problemă, scrie observatornews.ro.

Românii au la dispoziţie până pe 15 mai să se autorecenzeze şi să beneficieze de o zi liberă de la angajator, dar şi să evite eventualele situaţii care pot duce la amenzi, după data de 15 mai.

Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre şi oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele.

Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă este una dintre cele două metode (alături de recenzarea prin interviu față în față) prin care se poate îndeplini obligația de cetățenilor de a răspunde la recensământ. În schimb, recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei, notează sursa citată. 

Recensământul se poate face şi prin interviu cu un recenzor între 16 mai și 17 iulie 2022. De asemenea pot fi amendați şi care refuză să răspundă la anumite întrebări. 

Comentarii Facebook