Duminica 25 Septembrie

Romania va primi luni cea de-a cincea transa de la FMI, in valoare de 900 de milioane de euro


FMI a aprobat vineri cererea de revizuire a acordului si a eliberat cea de-a cincea transa din imprumutul negociat cu Romania, in valoare de 900 de milioane de euro.

"Consiliul Director a votat in unanimitate aprobarea celei de-a cincea transe pentru Romania. Semnalul este unul puternic de sustinere a reformelor din Romania care urmeaza sa fie implementate si de incredere in modul in care lucrurile se desfasoara. Board-ul a aprobat si derogarea ceruta de Romania privind tinta de arierate", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, citat de Mediafax.

O noua misiune FMI ar urma sa vina in Romania in 20 iulie pentru a evalua situatia economica din primul semestru si pentru a vedea planurile Guvernului.

Romania a contractat de la FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala un imprumut de 20 de miliarde de dolari si a primit pana acum 9,3 miliarde de euro de la Fond, 2,5 miliarde de la UE si 300 de milioane de la Banca Mondiala.

Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria, a declarat ca reducerea salariilor si cresterea TVA sunt masuri care vor salva economia. "Autoritatile romane si-au demonstrat angajamentul ferm fata de programul lor economic, care este sprijinit de acordul stand-by - prin identificarea rapida a unor masuri compensatorii, dupa hotararea Curtii Constitutionale", a afirmat Lybek, citat de Realitatea.net.

Comentarii Facebook