România, pe locul 4 în topul creșterii prețurilor din UE



Datele publicate, marți, de Oficiul European de Statistică arată că România se numără printre singurele cinci state membre ale Uniunii Europene care în luna februarie 2015 au înregistrat rate anuale pozitive ale inflaţiei, în timp ce în alte 20 de state membre UE au fost înregistrate rate negative ale inflaţiei anuale.

Potrivit Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a situat la minus 0,3% în luna februarie, comparativ cu minus 0,6% în ianuarie. În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a situat la minus 0,2% în luna februarie, comparativ cu minus 0,5% în ianuarie. Ţările cu cea mai mare rată anuală a inflaţiei au fost Suedia (0,7%), Malta (0,6%), Austria (0,5%) şi România (0,4%), scrie Agerpres.

Inflaţia a scăzut în şase state membre față de luna ianuarie 2015, printre acestea numărându-se şi România (de la 0,5% la 0,4%), a rămas stabilă în patru state membre şi a crescut în 17 state membre. Ţările cu cea mai scăzută rată anuală a inflaţiei au fost Grecia (minus 1,9%), Bulgaria (minus 1,7%) şi Lituania (minus 1,5%).

Datele Institutul Naţional de Statistică (INS), arată că inflaţia anuală a ajuns la 0,4% în februarie, un nou minim record, cu puţin sub nivelul înregistrat în ianuarie 2015, de 0,41%.

Comentarii Facebook