România, în topul țărilor cu cei mai mulți muncitori care lucrează în regim de telemuncă pentru firme străine


Șaizeci la sută din cetățenii ungari ar munci pentru patronii din străinătate care ar crea condiții pentru desfășurarea activității de acasă, din Ungaria. Cei mai mulți ar munci de la distanță pentru firmele din Austria, Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Elveția, conform Boston Consulting Group.

România, în topul țărilor cu cei mai mulți muncitori pentru firme din străinătate

În cadrul sondajului, realizat anul trecut la nivel global, în perioada octombrie-decembrie, de BCG, The Network și partenerul ungar al acestuia au fost întrebați 208.807 angajați din 190 de țări, din care 1.100 au fost cetățeni ungari.

Potrivit sondajului de opinie, procentul de 60% măsurat în rândul angajaților ungari este cu puțin peste media globală, care este de 57%. În comparație cu țările din Europa Centrală și de Sud-Est acest procent este relativ scăzut.

În fruntea clasamentului se află Bulgaria și Serbia cu 73%, după care urmează Polonia cu 71% și România cu 61%. Adam Kotsis, director asociat al BCG, a declarat că telemunca a contribuit la extinderea cercului persoanelor bine pregătite din punct de vedere profesional, ba mai mult, creează posibilitatea pentru ca firmele să angajeze străini, într-o proporție mai mare, decât înainte.

Ceea ce este avantajos și pentru angajați, deoarece nu trebuie să se despartă de rădăcinile lor, nu trebuie să se mute în altă parte. Deschiderea manifestată față de angajatorul la distanță, respectiv din străinătate, este deosebit de mare în rândul celor care lucrează în domeniul digital și al informaticii.

În schimb, jumătate din participanții sondajului au spus că ar pleca în străinătate, dacă ar găsi un loc de muncă. BCG este una din cele mai importante firme de consultanță în management din lume, cu venituri de 8,5 miliarde de dolari în 2019, în creștere cu 14% față de anul precedent. Biroul din Budapesta funcționează, totodată, ca centru regional care coordonează activitatea BCG din Slovenia, Croația, Serbia și România.

Comentarii Facebook