Miercuri 24 Aprilie

Renault cere în România autostrăzi ca să mai investească

 

Renault nu va pleca din România, dar are nevoie de investiții în autostrăzi pentru a putea continua proiectele.

 

Renault nu are intentia sa paraseasca Romania. Romania este o tara importanta pentru Renault. Renault a investit peste 2 miliarde de euro pentru modernizarea aparatului industrial, dezvoltarea gamei de produse si pentru crearea in Romania a unui lant complet de constructie a unei masini: de la design, inginerie, fabricatie, vanzare si post-vanzare. In fiecare zi, 350 de camioane ale Dacia si ale furnizorilor nostri parcurg traseul Pitesti - Arad. Prioritatea noastra pentru 2014 este relansarea pietei auto de vehicule noi din Romania. Evolutia infrastructurii, care permite reducerea intarzierilor de livrare, va fi determinanta pentru proiectele noastre viitoare”, precizează cei de la Renault, într-un comunicat de presă, publicat de Mediafax.

 

Fabricantul de automobile are nevoie de o rută directă, pe autostradă, de la Pitești la Arad, pentru cele ”350 de camioane” care pleacă sau vin zilnic la uzină.

 

Guvernul Ponta a prezentat un plan pentru construirea de autostrăzi, dar cea solicitată de Renault se oprește la Râmnicu-Vâlcea. Legătura dintre Muntenia și Ardeal se face prin Valea Prahovei și Brasov, în timp ce francezii solicită prin Valea Oltului și Sibiu.

 

Comentarii Facebook