800 de angajati ai Bechtel, trimisi de luni, 31 ianuarie, in somaj


800 de angajati ai Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, sunt trimisi de luni, 31 ianuarie, in somaj. Muncitorii vor primi deciziile de disponibilizare in luna februarie.

Disponibilizarea angajatilor a fost initiata in 20 ianuarie, dar a fost amanata la cererea sindicalistilor, cerere aprobata de catre conducerea Inspectoratului Teritorial de Munca a judetului Cluj (ITM).

Procedura de concediere a muncitorilor se va incheia la 1 martie, iar eliberarea deciziilor de disponibilizare se face pe parcursul lunii februarie.

Sindicalistii sustin ca vina pentru aceasta situatie o poarta Guvernul care a decis sa nu mai finanteze lucrarile pe autostrada Transilvania. De asemenea, pana acum nu au fost achitate nici lucrarile efectuate in anul 2010 si care se ridica la circa 100 de milioane de euro.

Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat ca procesarea listelor de disponibilizare va incepe de marti, 1 februarie.

"Am primit listele cu persoanele care vor fi concediate de la Bechtel si vom incepe procesarea lor incepand de marti. Nu vor veni toti odata, ci treptat, pana la sfarsitul lunii februarie. Noi suntem pregatiti sa facem fata situatiei, mai ales ca nu toti cei peste 800 de angajati sunt din judetul Cluj", a spus Don.

Comentarii Facebook