RATUC cere scumpirea biletelor pentru transportul public

RATUC solicita scumpirea biletelor pentru mijloacele de transport in comun cu 1,17 %. Cererea va fi analizata de Consiliul Local in sedinta de martea viitoare.

Daca scumpirea va fi aprobata, un bilet pentru autobuz, troleibuz sau tramvai va costa 1,75 de lei, fata de 1,5 lei, cat costa in prezent. Un bilet in Cluj-Napoca cu doua calatorii se va scumpi cu 50 de bani, de la 3 lei la 3,5 lei.

In cazul in care consilierii vor fi de acord cu cererea conducerii RATUC, scumpirile se vor aplica si pentru abonamentele pe mijloacele de transport in comun. Astfel, daca acum un abonament lunar, pe o linie, costa 43 de lei, ar putea ajunge la 50 de lei, iar pentru un abonament pe doua linii, clujenii ar urma sa scoata din buzunar 73 de lei, cu 8 lei mai mult fata de acum.

Clujenii care opteaza pentru un abonament nominal pe toate liniile vor scoate din buzunar 106 lei in cazul in care scumpirea va fi aprobata. Cresterea in acest caz este de 13 lei. Pretul abonamentelor nenominale, pe toate liniile, ar urma sa creasca de la 120 de lei, la 135 de lei.

In cazul abonamentelor saptamanale, tarifele vor creste de la 12 lei la 14 lei, pe o linie, si de la 21 de lei la 24 de lei, pentru cele valabile pe doua linii de transport in comuna. Pretul abonamentelor saptamanale, valabile pe toate liniile, va creste de la 32 de lei la 35 de lei.

Comentarii Facebook