Locuintele ANL vor putea fi cumparate prin programul Prima Casa

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a anuntat astazi la Cluj ca locuintele ANL vor putea fi cumparate si prin programul Prima Casa din 15 februarie. 27 de mii de locuinte ANL vor putea fi obtinute de cei care stau in chirie in case ANL.

 

"Am luat aceasta decizie, intrucat am constatat ca foarte multi tineri vor sa cumpere locuintele ANL in care stau, dar nu isi pot permite", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Aceasta a adaugat ca vanzarea locuintelor ANL prin programul Prima Casa va fi disponibila din 15 februarie, dupa ce se va da drumul la noua legislatie privind acest program.

 

"Pretul la care Ministerul va scoate la vanzare aceste locuinte nu a fost stabilit inca, dar se va situa intre costurile pe care le are statul si pretul de piata", a mai spsu Elena Udrea.

 

Potrivit evaluarii facute de Ministerul Dezvoltarii si Turismului inainte de a exista posibilitatea de a vinde locuinte ANL si prin "Prima Casa", statul spera sa obtina din vanzari 150 de milioane de euro.

 

 

Comentarii Facebook