Miercuri 24 Aprilie

RATUC ar urma sa asigure revizia tehnica a tramvaielor poloneze


Reprezentantii firmei poloneze PESA, constructorul tramvaielor moderne care vor circula in Cluj-Napoca, au anuntat ca revizia tehnica a acestora va fi facuta de RATUC.

"S-au discutat si problemele pe care le ridica conservarea tramvaiului Swing pe perioada de garantie, de sase ani, respectiv verificari cu caracter programat, luandu-se in considerare o posibilitate de colaborare cu alte societati de profil, printre care si societatea Remarul - 16 Februarie, din Cluj-Napoca, in cazul in care depourile RATUC nu vor avea capacitatea tehnologica pentru asigurarea verificarilor obligatorii prevazute", se arata intr-un comunicat de presa PESA.

 

Cum arata noile tramvaie ce vor circula in Cluj-Napoca! Patru garnituri de culoare MOV vor fi livrate pana in 31 mai

 

Pana acum, reprezentantii PESA SA Polonia si Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca au avut loc o scurta intalnire, pentru un prim contact, "urmand ca cele doua parti sa gaseasca eventuale oportunitati de afaceri - pe o platforma mai larga decat cea care priveste tramvaiele - in cadrul unei alte intalniri care va avea loc in viitorul apropiat".

Cu toate acestea, tramvaiele fabricate de PESA SA vor fi asamblate integral in Polonia. "Oricare alta alternativa ar fi in neconformitate cu conditiile formulate in Fisa de Achizitii (FDA) unde, la intrebarea daca, pentru fabricarea , respectiv asamblarea tramvaielor, ofertantul va functiona in parteneriat sau consortiu, reprezentantii PESA au declarat, la vremea respectiva, ca nu se vor angaja in niciun parteneriat. In consecinta, din acest punct de vedere nimic nu mai poate fi schimbat", mai precizeaza oficialii PESA.

Acordul cadru de furnizare a 12 tramvaie noi pana la sfarsitul anului a fost semnat intre Primaria Cluj-Napoca si firma producatoare, in 27 martie. In acelasi cadru a fost semnat si contractul de achizitie pentru un numar de patru tramvaie, care urmeaza sa fie livrate in termen de sase luni de la semnarea contractului.

 

Primul tramvai polonez va ajunge la Cluj-Napoca pana la data de 30 mai.

 

Ce culoare ar trebui sa aiba noile tramvaie din Cluj! Producatorul a propus culoarea MOV

Comentarii Facebook