Unul dintre cele mai mari proiecte de resurse umane cu fonduri europene va fi lansat la Cluj! 600 de persoane vor beneficia gratuit de cursuri sau evaluari

 

56 de persoane vor fi calificate, iar alte 550 vor fi evaluate gratuit, in cadrul proiectului "Dezvoltare profesionala in sectorul servicii-comert, prin evaluarea competentelor, calificare si formare continua" care se va derula pe parcursul a 18 luni. Valoarea totala a proiectului derulat cu fonduri europene este de 800 de mii de euro.

   


Finantarea proiectului  a fost  obtinuta de firma PicOil Info Consult, care activeaza in domeniul resurselor umane de peste 12 ani in Bucuresti, Cluj, Campina si Oradea. Firma a mai implementat pana acum cinci proiecte finantate prin Phare 2004 si 2005.

 

Proiectul vizeaza creşterea nivelului de calificare a persoanelor angajate în sectorul servicii-comerţ, pentru îmbunătăţirea activităţii de vânzare.

 

Astfel, 56 de persoane vor participa la cursuri de calificare ca si "lucrator in comert". Cursul este gratuit.

 

O alta parte a proiectului european o constituie evaluarea angajatilor din sectorul comercial. 50 de directori de vanzari din Cluj, Bihor, Prahova, Sibiu, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi municipiul Bucureşti vor fi evaluati, iar 500 de persoane vor fi certificate pentru ocupatia de agent de vanzari.

 

Persoanele care vor participa la programele de formare profesională vor dobândi cunoştinţe, deprinderi şi competenţe sociale şi profesionale care le vor ajuta sa se adapteze mai uşor cerinţelor de pe piaţa muncii si sa aiba o productivitate mai mare.

 

 

Diplomele pe care participantii le vor obtine sunt recunoscute pe plan national si international si au antetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

 

Lansarea va avea loc marti, 27 iunie, ora 17,00 in Sala de Conferinte a Hotelului Onix.

 

 

Comentarii Facebook