Guvernul isi va asuma in august noi angajamente privind finantarea lucrarilor la autostrada Transilvania

Guvernul si constructorul autostrazii, compania americana Bechtel, vor semna in august un protocol pentru continuarea lucrarilor la autostrada A3.

 

Aceasta este concluzia unei intrevederi avute astazi de premierul Emil Boc si reprezentantii Bechtel. "In cadrul intalnirii, s-a stabilit ca Guvernul si compania Bechtel sa semneze, in luna august, un protocol care sa reflecte angajamentul Executivului pentru continuarea finantarii lucrarilor la autostrada Transilvania. Protocolul va stabili, de asemenea, lucrarile de autostrada care vor fi finalizate in cursul anului 2010", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

 

La intalnirea de azi cu premierul au participat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, Mike Adams, presedintele Bechtel Civil, Mike Swinford, director de proiecte la Autostrada Transilvania.

 

Lucrarile la autostrada continua pe sectorul de 10 kilometri cuprins intre Turda si Campia Turzii. Guvernul a platit in acest an peste 900 de milioane de lei constructorului, dar aceasta suma a acoperit doar datoriile pe care Compania de Autostrazi le avea fata de Bechtel pentru lucrarile efectuate anul trecut. La 1 decembrie 2009 a fost inaugurat primul tronson de 42 de kilometri,  cuprins intre Gilau si Turda.

Comentarii Facebook