Primele căpșuni românești au ajuns în piețe! Un kilogram de fructe costă mai mult decât unul de carne


Datorită vremii mai calde din ultimele săptămâni primele căpșuni românești au ajuns deja în piețe însă prețurile sunt destul de piperate.

Un singur kilogram de căpșuni românești, într-o piață din Capitală a ajuns să coste aproape de doua ori mai mult decât un kilogram de carne de porc, prețul apropiindu-se chiar de cel al cărnii de vită. 

Astfel, primele căpșuni se vând anul acesta pentru 40 de lei kilogramul, carnea de porc fiind vândută cu aproximativ 25 de lei per kilogram.

Screenshot 2024-04-19 153919.png

”Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, spune unul dintre producătorii de căpșuni, potrivit Antena3.ro

Ce beneficii au aceste fructe?

Pe lângă gustul delicios căpșunile conțin și vitamine și minerale, printre care:

  • vitamina C, un puternic antioxidant;
  • mangan, implicat în numeroase procese metabolice;
  • bitamina B9, importantă pentru creșterea tisulara;
  • potasiu, implicat în numeroase procese funcționale. 

Experții susțin că aceste fructe ajută la păstrarea sănătății cardiace, scad stresul oxidativ, reduc inflamația, îmbunătățesc funcția vasculară și contribuie la reglarea glicemiei. 


Comentarii Facebook