Preturile apartamentelor din Cluj au scazut cu 0,8% in luna ianuarie

Preturile apartamentelor scoase la vanzare in Cluj au scazut cu 0,8% in luna ianuarie 2011.

 

Potrivit unei analize efectuate de imobiliare.ro, pretul mediu de vanzare al apartamentelor din Cluj a ajuns luna trecuta la 985 de euro/metrul patrat util. Pretul mediu de vanzare al apartamentelor vechi este de 1.011 euro pe metru patrat util, iar al celor noi de 915 euro pe metru patrat util.

 

Comparativ cu luna ianuarie 2010, preturile sunt mai mici cu 0,9%, scaderea fiind inregistrata atat la apartamentele vechi, cat si la cele noi.

 

Clujul si Iasiul sunt singurele orase in care preturile au scazut, in timp ce in Constanta, Brasov, Timisoara, Bucuresti si Ploiesti pretul a avut o evolutie ascendenta. "Principalul motiv pentru aceasta evolutie neasteptata ar fi sesizarea unei cresteri semnificative a interesului manifestat de potentialii cumparatori in luna ianuarie. Potrivit datelor imobiliare.ro, in prima luna din 2010 numarul de contacte pentru ofertele listate pe portal a inregistrat un avans de 80% comparativ cu decembrie 2010", se arata in analiza efectuata de specialistii site-ului.

Comentarii Facebook