Boc: Salariile bugetarilor cresc cu 15%, din februarie

 

Premierul Emil Boc a anuntat la finalul sedintei de Guvern ca bugetarii vor primi din luna februarie salariile majorate cu 15%. 

 

"Incepand cu luna februarie toti bugetarii vor avea pe card cu 15% mai multi bani decat au avut in octombrie 2010. Intre 5-15 februarie, aceasta este vestea buna pentru bugetari, pentru ca vor avea mai multi bani decat in ultima parte a anului 2010, cu 15% in concret vor avea mai multi bani pe card sau in mana, in functie de cum se plateste salariul la fiecare unitate bugetara", a declarat la sfarsitul sedintei de Guvern premierul Emil Boc.

 

Premierul a dat o veste buna si pentru pensionari. Peste 1,5 milioane de varstnici vor primi, in medie, cu 93 de lei mai mult la pensie.

 

"Pentru pensionari, este important de retinut faptul ca pentru 1.541.000 de pensionari din aceasta tara se aplica grupele de munca I si II, incepand cu acest an si cu plata din luna februarie. Altfel spun, odata cu intrarea in vigoare a noi legi a pensiilor, lege care a intrat in vigoare la sfarsitul anului 2010, beneficiarii grupelor de munca I si II incadrati in aceasta activitate pana la 1 aprilie 2001 beneficiaza de avantajele materiale corespunzatoare. Este un efort de 404 milioane de euro, care se regaseste intr-o medie a cresterii pensiei de aproximativ 93 de lei pentru cei 1.541.000 de pensionari. Dar sunt si pensionari carora pensia le creste cu 1.500.000 lei (vechi), altora cu 700 sau cu 600 lei (vechi). Media cresterii pensiilor pentru cei care beneficiaza de grupele I si II de munca este 93 de lei", a mai spus primul-ministru.

Comentarii Facebook