Preturile apartamentelor din Cluj au ajuns in noiembrie la cel mai scazut nivel din acest an

Preturile cerute de proprietarii de apartamente au scazut in noiembrie cu 1,4% fata de anul trecut. S-a inregistrat astfel cea mai mica valoare din 2010: 990 de euro/mp.

 

Potrivit unei analize efectuate de imobiliare.ro, Clujul este pe locul trei in topul oraselor in care s-au inregistrat, in noiembrie, scaderi de preturi. "Dupa luni intregi in care a facut exceptie de la regula scaderilor de pret, orasul din vestul tarii a intrat si el, din octombrie, pe curba ieftinirilor. In prezent, pretul mediu cerut pentru apartamentele clujene – 990 de euro pe metru patrat – este cel mai mic din acest an", se arata in analiza facuta de specialistii site-ului, pe baza pretului de vanzare al locuintelor. Fata de anul trecut, pretul mediu de vanzare pe metrul patrat a scazut cu 5,2%.

 

Specialistii sustin ca in noiembrie, apartamentele noi din Cluj s-au ieftinit cu 2%, la 967 de euro pe metru patrat, iar cele vechi cu 1,7%, la 1.000 de euro pe metru patrat.

 

"Anul a inceput intr-o nota optimista, cei mai multi jucatori din piata au estimat chiar o stabilizare a preturilor. Insa primele 11 luni ale acestui au adus scaderi semnificative, scenariu la care ne asteptam si in primele luni ale anului viitor”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.

Comentarii Facebook