Duminica 21 Aprilie

Posibil să asistăm la un record național în materie de realizare de autostrăzi, pe lotul Câmpia Turzii și Chețani - FOTO


Asociația Pro Infrastructură anunță că este posibil să asistăm la un record național în materie de realizare de autostrăzi, pe lotul Câmpia Turzii și Chețani, mai precis realizarea lucrării în numai 9 luni.

Strabag și Geiger, demonstrație de forță pe Autostrada Transilvania. Miercuri am filmat tur-retur cei 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii și Chețani.

După ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a ”rupt pisica” reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lucrările rămase, noii antreprenori, Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen.

Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.

Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.

Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor.

În scurt timp municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca vor fi legate cu 113 kilometri pe Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu”, precizează cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii Facebook