Patru tone de carne de pui, confiscate de la Selgros Cluj. Cazul este SUSPECT

 

Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară Cluj au confoscat patru tone de carne de pui de la Selgros Cluj. Carea provine de la Avicola Călărași.

 

Noi am retras de la consum 4 tone de carne de pui, iar produsul va fi supus analizelor. Cei de la Selgros au cerut acte ca să o ducă la Protan pentru a fi distrusă, cu suspiciunea de salmoneloză. 

 

Suspiciunea de salmonela trebuie confirmată și noi nu putem emite acte numai pentru Selgros ne cere acest lucru. Ni s-a părut suspect acest lucru și am blocat carnea de la consum”, a declarat pentru Știri de Cluj directorul DVS Cluj, Nicolae Pivariu.

 

Acesta a spus că Selgros a prezentat și un memorandum intern prin care se spunea că trebuie distrusă toată carnea care provine de la Avicola Călărași, pentru că în mass-media au apărut suspiciuni că ar fi infestată cu salmonella. ”Noi nu putem acționa pe baza ceea ce se scrie în mass-media. Am prelevat probe și în patru zile se va ști dacă această carne e cu probleme. Dacă va fi găsită cu salmonella, atunci vom emite o alertă națională”, a mai spus Pivariu.

 

Dacă acastă carne va fi găsită cu salmonela, inspectorii vor merge pe fir până la Avicola Călărași pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Comentarii Facebook