Patronul firmei Henschel GmbH a explicat de ce INVESTEȘTE la Cluj. Câte locuri de muncă vor apărea la Jucu

 

Patronul firmei Henschel GmbH, Mathias Henke, a declarat la Cluj-Napoca, la semnarea contractului pentru investiția de 10 milioane de euro din parcul Tetarom 3, că a venit la Cluj-Napoca din trei motive. 

 

Compania Henschel GmbH va ocupa la Jucu aproape 4,5 hectare și ar urma să angajeze peste 100 de persoane. Firma produce elementele mecanice de transmisie pentru maşinile pe şine - tramvai, metrou, tren etc.

 

Mathias Henke a declarat că îi mulțumește ”celor care au participat la acest proiect. În primul rând doresc să îi mulțumesc domnului Mihai Seplecan pentru asistența și sprijinul încă de când era consilier județean. Îi mulțumesc și prefectului Gheorghe Vușcan și primarului Emil Boc, pentru spijinul acordat și consiliere.

 

Am fost întrebat de ce am decis să vin spre România, mai ales Cluj. Decizia a fost luată pe baza a trei argumente principale, deși am analizat mai multe țări din Estul Europei și orașe din România.

 

În primul rând este vorba despre faptul că îl cunosc pe domnul președinte, îl admir și ne-a susținut încă de când era consilier județean. Am admiratie pentru forța lui de muncă, iar toate aceste lucruri mă motivează personal să investesc în Cluj. Am aflat că suntem născuți în aceeași lună. 

 

Motivul doi de a dezvolta si concretiza investiția este Universitatea Tehnică. Pot recurge la un număr mare de ingineri pentru proiectele noastre. Vizitele anterioare îmi confirmă un parteneriat eficient între Universitate și Henschel GmbH.

 

Al treilea motiv este reprezentat de fondurile din parte statului român și a UE, oferite pentru o investiție precum a naostră. În prezenta criză din Europa, observăm că Germania poate ține spatele acestei situații tocmai datorită unei economii puternice. Statul român pune accentul corect pentru un viitor stabil, oferind susținere financiară prin ajutoare de stat pentru investiții străine”, a declarat Mathias Henke. 

 

Compania va produce la Jucu cutii de viteze pentru tramvaie, locomotive și garnituri de metrou. 

 

Henschel GmbH va produce la Jucu peste 100 de locuri de muncă, iar lucrările de construire a fabricii vor începe după finalizarea dosarelor și a negocierilor cu Ministerul Finanțelor pentru obținerea ajutorului de stat prin schema de minimis. 

 

Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că negociază cu firma germană încă de acum 6 luni și că este fericit că azi s-a semnat contractul pentru investiția de câteva milioane de euro de la Jucu.

 

Comentarii Facebook