Marti 7 Decembrie

90% din lucrările lotului 2 de pe A10 Sebeș - Turda sunt finalizate. Drulă: „Se așterne ultimul strat de asfalt pe Lotul 2”


Se așterne ultimul strat de asfalt pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda. Lucrările sunt finalizate în proporție de 90%, după cum a anunțat recent ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

90% din lucrări sunt deja finalizate

După spusele ministrului, lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda este unul dintre cele mai prioritare proiecte pentru România:

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru România.  Pe cei 24,2 km ai tronsonului - de la Pârâul Iovului la Aiud - a început turnarea covorului final de asfalt. Se mai lucrează la:

  • montarea de parapete,
  • spațiile de servicii,
  • sistemul de scurgere a apelor,
  • iar la viaductul peste calea ferată de la Teiuș se execută ultimele umpluturi.

Facem toate eforturile să ne asigurăm că antreprenorul își respectă graficele asumate, astfel încât anul acesta să circulăm pe întreaga autostradă Sebeș-Turda”, a transmis Cătălin Drulă, pe Facebook.

Autostrada A10 gata în toamnă?

Ministrul Transporturilor vorbește de ceva timp despre finalizarea lucrărilor în toamna acestui an. Acesta susține că, A10 se va putea circula în totalitate, în urma promisiunii făcute de constructor.

Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei.

Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea”, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Comentarii Facebook