Orange si Vodafone risca o amenda de 100 de milioane de euro


Orange si Vodafone risca o amenda de 100 de milioane de euro, fiind acuzati de abuz de pozitie dominanta intr-o investigatie a Consiliului Concurentei pornita acum patru ani.

Surse guvernamentale citate de Money.ro, au precizat ca cele doua companii au blocat accesul pe piata unui operator de telefonie fixa la serviciul de terminare a apelurilor internationale si a celor nationale in retelele lor de telefonie mobila.

"In 14 si 15 decembrie vor fi fi chemate pe rand cele doua companii pentru audierile finale. In proportie de 95% vor fi amendate. Pedeapsa maxima este de 10% din cifra de afaceri insa nu cred ca se poate da, in acest caz, mai mult de 5%. Oricum este un record", au precizat sursele citate.

Operatorul de la cafe a pornit scandalul se numeste Netmaster Communications, iar firma este detinuta de Sanjay Bhasin si Alexandru Albu.

Orange Romania a avut in 2009 o cifra de afaceri de 4,4 miliarde de lei, iar Vodafone 3,9 miliarde de lei. Daca vor fi gasite vinovate, vor putea contesta in instanta decizia Consiliului.

Comentarii Facebook