Mugur Isarescu aniverseaza la Cluj implinirea a 90 de ani de la infiintarea primei institutii de invatamant economic


Guvernatorul Mugur Isarescu participa la Cluj la aniversarea a 90 de ani de la infiintarea primei institutii de invatamant economic superior, in limba romana din tara. 

Academia de Inalte Studii Comeriale si Industriale de la Cluj a fost infiintata in 1920, de catre Gheorghe Popescu. La eveniment mai participa cadre didactice, doctoranzi, masteranzi si studenti din tara si strainatate si absolventi.

Profesorul Andrei Marga va sustine o conferinta, iar Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, va vorbi despre problemele economice actuale.

In cadrul evenimentului va fi vernisata Expozitia "Oeconomica 90", prin dezvelirea placii comemorative de pe frontispiciul cladirii facultatii. De asemenea, vor fi lansate si lucrarile: Criza si dupa criza (editia a doua) a profesorului Andrei Marga si volumul aniversar: invatamantul economic superior 1920-2010 (coordonator Gheorghe Popescu), de conferintele catedrelor de Statistica, Previziuni, Matematica si Economie Politica.

Festivitatile vor fi incununate de concertul aniversar, din Auditorium Maximum, intre orele 18.00-19.00, in parteneriat cu Opera Romana din Cluj-Napoca.

Monetaria Statului va elibera medalii aniversare si vor fi acordate diplome. Asociatia Filatelistilor va pune in circulatie, pentru data de 12 noiembrie, un plic personalizat cu manifestarea  Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook