Miercuri 24 Aprilie

Oradea investește într-un terminal cargo la Aeroport. Clujul pierde teren important în lupta regională - FOTO


Consiliul Județean Bihor a semnat un contract pentru realizarea unui terminal cargo la Aeroportul din Oradea. 

Am semnat azi, la sediul Consiliului Județean Bihor, contractul privind realizarea terminalului cargo, lângă aeroportul din Oradea.

Pe cele 14 ha de teren, grupul CTP, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de facilități industriale și logistice din Europa Centrală şi de Est, va realiza în următorii doi ani această investiție. 

Angajamentul investitorilor este să proiecteze și să construiască hale de depozitare, utilități, platforme de parcare şi căi de rulare pentru aeronave. Valoarea totală estimată este de 32 milioane euro. 

Pentru o zonă care se dezvoltă, cum e Oradea şi județul Bihor, existența unor facilități logistice, incluzând și un terminal cargo, creează condiții pentru o dezvoltare economică mai bună.

Vom colabora cu investitorii și cu ceilalți parteneri – Primăria Oradea, Agenția de Dezvoltare Locală și Aeroportul Oradea – pentru pregătirea documentațiilor, obținerea avizelor şi autorizațiilor necesare, în așa fel încât în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

Mulțumesc dnei Dumitrache, echipei de la grupul CTP şi tuturor celor care ne-au susținut în acest proiect. Sunt convins că terminalul va crea condiții pentru noi afaceri și locuri de muncă în județul Bihor”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Consiliul Județean Cluj are în subordine Aeroport Internațional ”Avram Iancu”,de câteva ori mai puternic și mai atractiv decât cel din Oradea, dar pe care nu îl dezvoltă. 

De la extinderea pistei în 2014 - 2015 nu s-a mai făcut nimic la Cluj, deși existau planuri mari de realizare a unui terminal cargo, a unei pasarele peste drumul național și legarea la gară, dar și extinderea pistei la 3100 de metri pentru zboruri transatlantice. Nimic nu s-a mai făcut sub mandatul lui Alin Tișe.

Comentarii Facebook