Vineri 19 August

Un actor a comparat unde sunt cele mai scumpe restaurante, la Cluj sau la Brașov: E ca-n Ali Baba și cei 40 de proști. Pardon, de hoți...


Actorul clujean Bob Rădulescu spune că la Brașov se mănâncă mult mai ieftin în centrul orașului. Clujul este jaf la drumul mare, cu prețurile de la restaurante. 

Sunt în Piața Sfatului, în miezul Brașovului, la un restaurant cochet cu terasă și e plin de turiști români și străini în jurul meu.

Atmosfera-i faină, vremea e superbă, lumea bună, mâncarea și serviciile excelente, iar prețurile...

Măi copii...de banii de care am mâncat aici un prânz cu familia, dacă eram la Cluj la oricare dintre festivalurile de stradă, cu food, cu street, cu food van, cu food truck, așadar de banii dați la Brașov pe prânz, la Cluj mi-ar fi dat dintr-o gheretă de aia hipsterească...ohohoho...o grămadă de binețe.

Dar, stai! ...Binețe la farfurie de carton sau plastic, cu tacâmuri de unică folosință, dusă de mine la masa din scânduri pe care mi-aș fi șters-o înainte să mănânc, după care mi-aș fi dus singur resturile la tomberon, dar no...binețe de finețe de fițe de Cluj, nu?

Pe cuvântul meu că mă uit la unele prețuri, la unii proprietari și la afacerile lor din Cluj și mă întreb dacă nu cumva orașul comoară are numele inspirat de la legenda lui Ali Baba și cei 40 de proști. Pardon, de hoți.

Mă rog, hoți și proști, că e nevoie de tandemul ăsta ca să poți vorbi de un oraș comoară…”,  a relatat actorul clujean Bob Rădulescu. 

Totul... Absolut totul… Pornește de la chiriile nesimțire practicate de cei care dețin spațiile și de la japca pe care o fac asupra, a tot ceea ce înseamna întreprinzător în acest domeniu (și nu numai).

Iar pe zona de Delivery situația este mai grava. Platformele din România nici japca nu se mai poate numi ceea ce fac. 33%+Tva din ATENȚIE ‼️ VÂNZARE... nici măcar nu din profit”, a replicat Paul..

La restaurantele din centru, patru persoane nu pot mânca și bea ceva fără minim 250 - 300 de lei. Sunt terase, unde o bere la litru este 30 de lei, iar o bere nefiltrată la sticlă 22 de lei. Un burger 40 - 45 de lei, o pizza 40  de lei etc.

Comentarii Facebook