Oamenii de afaceri clujeni cer reducerea impozitului pe profitul IMM-urilor

Oamenii de afaceri din trei organizatii neguvernamentale cer Guvernului sa aplice masuri pentru relansarea sectorului privat si reducerea cheltuielilor bugetare.

 

Oamenii de afaceri din Liga Intreprinzatorului Roman, Asociatia Patronilor si meseriasilor si Consiliul Civic Local s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute la o dezbatere privitoare la situatia economica actuala. La intalnire au participat si o parte dintre parlamentarii clujeni.

 

Participantii au adoptat o serie de propuneri pe care le-au inaintat parlamentarilor prezenti. "Apelul participantilor a fost ca parlamentarii prezenti sa-si exercite atributul legislativ care sa produca legi economice care sa scoata Romania din criza in acest an, astfel ca majorarea taxelor si impozitelor sa fie evitata", se arata intr-un comunicat al LIR.

 

Omul de afaceri Iosif Pop, din partea Consiliului Civic Local, a propus reducerea impozitului pe profit la IMM-uri la cel mult 10%, capitalizarea fondului de garantare pentru IMM-uri, sustinerea relansarii agriculutirii, dar si plata plata datoriilor restante ale statului catre sectorul economic.

 

Din partea Ligii Intreprinzatorului Roman, presedintele Adrian Coroian a propus stoparea actiunilor de indatorare suplimentara a Romaniei prin contractarea de noi imprumuturi externe, vanzarea activelor statului, fara utilitate practica, externalizarea achizitiilor publice si amnistie fiscala in sistem italian (taxa anticipate catre stat, cu compensarea eventualelor amenzi ulterioare).

 

Omul de afaceri Mihaela Rus, din partea Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj, a cerut sistarea achizitiilor de bunuri si mijloace fixe in aparatul administrativ central si local, cu exceptia spitalelor, pana la sfarsitul anului 2010 si nealocarea de bani de la buget pentru societatile si regiile de stat care nu sunt pe profit si restructurarea si scoaterea la vanzare a celor care sunt pe pierdere. De asemenea, Rus a propus plata TVA dupa incasarea facturii, renuntarea la impozitul minim pe venit, scaderea impozitului pe salarii pentru incurajarea pastrarii fortei de munca si scutiri la plata impozitului pe profitul reinvestit in zona productiva.

Comentarii Facebook