O organizație clujeană lansează un proiect economic inedit. ONG-urile mici vor fi ajutate să adune resurse financiare pentru activitatea lor


Proiectul „Azi ONG-uri mici, mâine ONG-uri sustenabile” va oferi oportunitatea pentru 15 organizații non-profit din România să desfășoare campanii de fundraising și crowdfunding pentru cauzele lor. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, în parteneriat cu o organizație media din Norvegia lansează un program de incubare pentru ONG-uri mici.

Proiectul a fost gândit ca un răspuns la problema lipsei resurselor financiare a ONG-urilor din țară. Acesta se va încheia în septembrie 2023, după ce beneficiarii vor fi instruiți în domeniul dezvoltării de strategii de strângere de fonduri și a promovării eficiente. Specialiști din Norvegia și România vor sprijini participanții pe parcursul programului să transpună în practică cunoștințele dobândite, desfășurându-și propriile campanii pe o platformă online. 

Încercăm să aducem organizațiile cu un pas mai aproape de sustenabilitatea financiară prin diversificarea surselor de finanțare. Platforma de crowdfunding pe care o dezvoltăm are potențialul de a deveni o punte de legătură între sectorul non-profit și donatori, o comunitate care crește inițiative cu impact la nivel național. Transferul de expertiză din partea partenerului nostru din Norvegia este o componentă esențială și nu ar fi fost posibilă fără susținerea financiară din partea Active Citizens Fund România”, explică Paula Ciobanu, Coordonatoarea proiectului. 

Márton Balogh, Directorul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj, precizează că „de data aceasta, organizația pune lupa pe ONG-urile mici, pe capacitatea acestora de comunicare, strategii de comunicare, pe campanii de fundraising și crowdfunding”. 

Organizatorii vor pune la dispoziția acestui proiect o platformă de crowdfunding care este în lucru și se dezvoltă printr-un proiect complementar. Evenimentul de lansare a proiectului se va desfășura online, miercuri, 9 februarie 2022. ONG-urile pot găsi informațiile necesare despre desfășurarea acestui proiect pe pagina de Facebook Fundația Civitas pentru Societatea Civilă. 

Comentarii Facebook