O nouă lege a salarizării ar putea intra în vigoare din 2013. Salariul minim va fi de 1.000 lei


Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în cadrul unei vizite oficiale la Sibiu, că vrea să modifice Legea salarizării pentru a include include în "anvelopa naţională" cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie dar şi "un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, şi un salariu maxim".

"Am discutat cu cei prezenţi la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intenţionez ca în anvelopa naţională - şapte la sută din PIB negociată cu partenerii noştri internaţionali - să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte - primărie, CJ, minister - să avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei şi un salariu maxim. Cred că un raport de 1 la 7 va fi, adică cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei şi în acestea conducătorul instituţiei, pe baza unor criterii, să poată stabili mult mai flexibil de câţi oameni are nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate în activitate, cum îi sancţionează. Asta înseamnă modificarea Legii salarizării care, de fapt, nu a fost niciodată pusă în aplicare, a fost doar o idee, din păcate, finalizată cu un faliment şi a Legii funcţionarului public", a declarat Victor Ponta, informează realitatea.net.

Întrebat când va intra în vigoare noua lege a salarizării, premierul a spus îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple până la sfârșitul anului.

"Eu îmi doresc anul acesta, odată cu Legea bugetului public, ca să poată fi aplicată odată cu noul buget, în 2014. Trebuie să ne încadrăm în şapte la sută din PIB, orice încălcare a acestei prevederi înseamnă nu doar încălcarea unor angajamente la nivel naţional, ci înseamnă o nesustenabilitate a administraţiei publice româneşti", a mai spus Ponta.

Comentarii Facebook