Nu toată lumea va primi bonuri de masă mărite la 30 de lei. De ce doar anumiți angajați vor beneficia de această creștere


Iohannis a promulgat în urmă cu câteva zile actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Acesta prevede faptul că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei.

Vestea bună nu este însă pentru toți românii. Ținând cont de faptul că legea nu obligă firmele să ofere angajaților valoarea maximă a tichetului de masă, nu toată lumea va primi bonuri de masă mărite la 30 de lei. Așadar, decizia ca tichetele de masă să valoreze 30 de lei aparține exclusiv angajatorului. Acesta va hotărî dacă are fonduri suficiente pentru a mări sau nu acest beneficiu. În ciuda faptului că poate părea un efort nesemnificativ pentru angajator, dacă se calculează la numărul de angajați, valoarea nu este deloc de neglijat, scrie DCNews.  

Acesta este motivul pentru care nu mulți angajați vor mări valoarea tichetelor de masă, pentru că situația nu este deloc roz pentru firmele din România.  

Comentarii Facebook