Marti 6 Decembrie

Nu e BANC, e prostie! Autostradă Câmpia Turzii - Târgu Mureş are barieră pentru tren - VIDEO

CNAIR a terminat primii 14 km ai Autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu Mureş, dar nu a făcut o cale de acces, în dreptul localităţii Iernut.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a făcut căi de acces, iar acum lucrează la un sens giratoriu provizoriu la intersecţia cu DN 14 A, care ar permite accesul pe tronsonul de 14 km.

Problema este acum și mai mare, ignorând faptul că nu s-au făcut bretele, deoarece noul sens giratoriu bifează o nouă premieră mondială, este pe traseul unei linii de cale ferată,iar când va trece trenul autostrada va fi închisă (video la minutul 4:37).

În filmarea aeriană vedeți giratoriul temporar construit fix în capătul autostrăzii, pe aliniament, la câțiva pași de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată. Așa cum am anticipat (corect) încă din 2017 și am explicat de foarte multe ori, nodul Iernut nu este gata, nici măcar bretelele de acces nu sunt executate, nu mai vorbim de podul pe DN14A peste A3 și calea ferată care nici nu este început.

Astfel că girația provizorie este ultima șansă de inaugurare în 2018 a celor două loturi de 13,7 km între Iernut, Ogra și Aeroport Târgu Mureș. Problema este că această variantă creează o situație periculoasă când se pune bariera, șoferii fiind nevoiți să aștepte 10-15 minute, formând cozi care se vor întinde pe autostradă.

Apare așadar riscul de accidente, mai ales în condiții de vizibilitate slabă (noapte, ceață) și/sau aderență scăzută (ninsoare, polei) combinate cu neatenția și imprudența șoferilor.

Autoritățile implicate încă nu și-au dat acceptul final. Dacă vor lua decizia deschiderii traficului, vom putea circula în următoarele câteva săptămâni pe aproape 14 km noi de autostradă. Dacă nu, mai avem răbdare până în 2019 când vor fi gata bretelele nodului Iernut”, spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş va face legătura cu Autostrada Turda Sebeş.Comentarii Facebook