Noua lege a Registrului Comerţului: Firmele din România se vor putea înmatricula și prin proceduri exclusiv online


Înmatricularea societăţiilor va fi posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice. Până acum doar documentaţia de înfiinţare se putea depune online, certificatul de înregistrare însă se emitea numai în format tipărit. Noua lege intrată în vigoare la 24 noiembrie, permite emiterea certificatului de înregistrare direct în format electronic, astfel că aceasta se va putea derula și online.

Camera de Comerț și Industrie (CCI) spune că noua lege aduce modificări esențiale infrastructurii Registrului comerțului și a activităților lor esențiale, cât și unor legi esențiale pentru economia și societatea românească, cum este de exemplu Legea societăților.

De câţiva ani sesizăm discrepanţe între cei care depun bilanţul la Fisc şi cei care figurează ca fiind înregistrați și în funcțiune la Registrul Comerţului. Au depus bilanţul numai 802.243. Sunt jumătate, care nu se regăsesc nicăieri, ca fiind în realitate active.

Sper ca acest lucru să se reglementeze prin digitalizarea administrativă, să vedem bazele de date ale Fiscului şi Ministerului Justiţiei corelate astfel încât să aibă o marjă de eroare de doar câteva mii de firme, dar nu cifre de această dimensiune", a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban, citat de Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook