Nokia a facut, in 2009, profit de 37 de milioane de euro, in Romania


Nokia a facut profit in Romania, de 37 de milioane de euro, in 2009. Finlandezii au avut o cifra de afaceri de un miliard de euro, numai cu fabrica de la Jucu.

Investitia facuta in 2007, in parcul industrial Tetatorm III, a fost de 60 de milioane de euro in mod direct si ar mai fi trebuit sa vina inca 140 de milioane de euro, bani investiti de o serie de furnizori ai producatorului de telefoane mobile. Ultima investitie nu s-a mai facut, dar oricum banii adusi la Jucu de Nokia au ajutat comunitatea locala si au dat de lucru la 1.600 de oameni la ora actuala.

Viceprimarul comunei Jucu, Ioan Bucur a declarat ca lucrurile nu par a fi trase pe linie moarta pentru ca se fac investitii de extindere a parcului. "Cred totusi ca ceva se intampla, deoarece de curand administratorii parcului Tetarom 3 au construit sapte posturi noi de transformare", a afirmat viceprimarul, citat de Evenimentul Zilei.

Comuna Jucu a prosperat de pe urma fabricii Nokia. Bugetul a crescut cu peste 400% si, pe langa investitiile facute in localitate, sunt si 300 de sateni angajati la producatorul de telefoane.

"Sa va ganditi ca in fiecare luna impozitele de pe salarii care se varsa la bugetul local sunt de peste 80.000 de lei. La aceasta suma mai trebuie sa avem in vedere impozitul de pe cladiri, care este o suma importanta. Ei lasa banii aici, in comuna. Orice cumpara din comuna, banii intr-un anumit procent raman aici si totul aduce deszvoltare", a mai spus viceprimarul.

Bugetul comunei Jucu este 1,5 milioane de euro pe an, iar suma ar putea creste daca ar aparea si alti investitori in parcul Tetarom III.

Comentarii Facebook