Eurocontrol vrea sa implementeze la aeroportul din Cluj-Napoca un program unic in tara


Eurocontrol va implementa la Aeroportul International din Cluj-Napoca un sistem de colaborare cu aeroporturile din Europa.

Reprezentantii Organizatiei Europeana pentru Siguranta Traficului Aerian (Eurocontrol) vor sustine marti, 21 septembrie, la Cluj-Napoca un seminar privind implementarea programului "Airport Collaborative Decision Making" (A-CDM).

Acest program folosit deja de multe aeroporturi din Europa, vizeaza imbunatatirea colaborarii intre toti agentii aeroportuari care-si desfasoara activitatea in cadrul unui aeroport, precum si a colaborarii intre aeroporturile europene prin intermediul organizatiei Eurocontrol.

Reprezentantii Eurocontrol vor prezenta participantilor la seminar principiile, etapele si modul de implementare a programului "Airport Collaborative Decision Making" in context european, in conditiile in care o mare parte a aeroporturilor europene au aderat la acest program.

Se va analiza si posibilitatea implementarii programului la Aeroportul International Cluj-Napoca, luandu-se in calcul aspectele specifice aeroportului clujean, precum si faptul ca, pana in acest moment, niciun aeroport din Romania nu are integrat acest program in politica sa de management.

La acest seminar vor participa Paul Wilson, Directorul Diviziei de Management al Traficului Aerian al Eurocontrol si Laszlo Kiss, coordonatorul programului A-CDM la nivel european, reprezentanti ai Autoritatii Aeronautice Civile Romane, reprezentanti ai Administratiei Romane de Trafic Aerian (ROMATSA), ai celor mai importante aeroporturi din Romania,  precum si  ai companiilor aeriene Tarom si Carpatair.

Comentarii Facebook