Director BNR: Pensiile ar trebui impozitate si 30% din bugetari sa fie dati afara


Directorul BNR, Eugen Radulescu, fostul presedinte al CEC, a declarat ca in Romania trebuie impozitate pensiile pentru ca "sunt sute de mii de pensionari fraudulosi".

Radulescu a spus ca trebuie impozitate pensiile sub 1.000 de lei, mai ales ca sunt sute de mii de persoane care primesc pensie de boala, dar sunt perfect sanatoase.

"Deficitul fondului de pensii este de 3 miliarde de euro. Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de km de autostrada pe an. Sunt convins ca sute de mii de persoane sunt pensionate fraudulos", a spus Eugen Radulescu, la Realitatea TV.

Oficialul BNR a precizat ca majorarea pensiilor cu 47% in ultimii ani este nesustenabila. "Din 1995, Banca Mondiala ne-a atras atentia asupra faptului ca nu avem un sistem de pensii sustenabil. Pensiile au fost cu 47% mai mici cu numai 3 ani in urma",a mai spus directorul BNR.

Eugen Radulescu a vorbit si despre concedierea a 30% dintre bugetari. "Intre 2006 si 2009, numarul de functionari publici in administratiile publice a crescut cu 80%. Primarii locale care aveau 5 salariati au acum 20", a mai spus Radulescu.

Comentarii Facebook