Mugur Isarescu: Statul trebuie sa isi plateasca datoriile!


Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca neplata datoriilor a devenit un sport national si statul ar trebui sa dea un exemplu si sa isi achite restantele.

"Trebuie rezolvata problema arieratelor. Iarasi am intrat in arierate, desi credeam ca am scapat de ele. Nu ne platim datoriile. Nu e economie de piata. Intr-o economie de piata, ai consumat, ai platit. Este un obicei care te scoate din club, te elimina, consumi si nu platesti. Este un sport national, iar acum nu plateste nici statul. Statul trebuie sa dea exemplu despre plata la timp a obligatiilor sale, nu sa dea exemplu negativ, pentru ca atunci s-a stricat toata atmosfera economiei de piata", a declarat guvernatorul BNR, intr-un discurs tinut la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB.

Mugur Isarescu a participat la Cluj la manifestarile dedicate implinirii a 90 de ani de la infiintarea primei institutii de invatamant economic superior in limba romana: Academia de inalte Studii Comerciale si Industriale.

Cu aceasta ocazie a avut loc si vernisajul unei expozitii, dezvelirea placii comemorative de pe frontispiciul cladirii facultatii si lansarea unor volume. Evenimentul a fost onorat cu prezenta de rectorul Andrei Marga, Ioan Rus, fostul Ministru de Interne si rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti, Ioan Rosca.

Comentarii Facebook