Omul de afaceri Dinu Patriciu crede ca in Romania criza e doar la inceput

Dinu Patriciu, cel mai bogat roman, potrivit topului Forbes, crede ca in Romania criza e doar la inceput si nu stie cat va dura pentru ca nu au fost luate masuri de combatere.

 

"Criza in Romania este la inceputurile ei, din pacate. Masuri anticriza in Romania nu au fost luate aaa cum au fost luate in alte parti", a declarat Dinu Patriciu in cadrul unei conferinte de presa, citat de Mediafax. Pentru ca nu au fost luate masuri concrete de combatere, omul de afaceri nu poate estima cat va mai dura recesiunea.

 

El crede ca una dintre problemele economice ale Romaniei o constituie faptul ca sistemul bancar este format doar din filiale ale bancilor internationale, care nu se adapteaza caracteristilor IMM-urilor romanesti. Patriciu sustine ca in Romania ar trebui sa existe banci locale, regionale si banci medii.

 

"Capitalul exista. Trebuie sa oferi legislatie. Legislatia e problema, banii se gasesc. Nu trebuie sa te imprumuti de la FMI, poti foarte bine sa gasesti bani in piata privata. Azi, pietele financiare sunt inundate de lichiditati, dar ele nu ajung in economia reala", a mai spus Patriciu.

Comentarii Facebook